Wanneer kan ik lid worden?

C.S.V. Ichthus Rotterdam is een vereniging met een open karakter. Dit houdt in dat je het hele jaar door lang kunt komen. In september en februari hebben we een open maand waarbij we ons extra toespitsen op nieuwe leden, maar je bent het hele jaar welkom om langs te komen.

Wat kost lidmaatschap bij C.S.V. Ichthus?

Het lidmaatschap bij C.S.V. Ichthus varieert per jaar tussen ongeveer € 100,- en € 150,- per jaar. Voor dit bedrag kan je luisteren naar verschillende boeiende sprekers en elke Ichthusavond gezellig mee-eten met de gezamenlijke maaltijd en mee-borrelen. Ook een deel van de andere activiteiten worden met de kosten gedekt.

Wat moet ik doen om lid te worden?

Kom een keertje kijken bij C.S.V. Ichthus Rotterdam, dan zullen we je direct een inschrijfformulier meegeven. 

Moet ik lid zijn van een specifieke kerkstroming om lid te kunnen worden?

Nee, het mooie van Ichthus Rotterdam is dat we een interkerkelijke vereniging zijn. De diversiteit in kerkelijke achtergronden zorgt ervoor dat je door met elkaar in gesprek te gaan je eigen horizon kunt verbreden en veel van elkaar kunt leren.

Klopt het dat C.S.V. Ichthus geen ontgroening heeft?

Dat klopt. C.S.V. Ichthus Rotterdam doet niet aan ontgroeningen. In september hebben we een open maand waarin je kennis maakt met de activiteiten van de vereniging. In oktober wordt een gezellig introductieweekend georganiseerd om de andere Ichthianen beter te leren kennen. Ook organiseren we elk jaar een eerstejaarsavond waarin het bestuur alle ins en outs van de vereniging meegeeft aan de nieuwe lichting leden. 

Hoeveel tijd gaat C.S.V. Ichthus Rotterdam mij kosten?

Van de leden wordt verwacht dat zij deelnemen aan de kringen en Ichthusavonden. Dit houdt in dat je één avond per week (woensdag) beschikbaar bent voor Ichthus. Daarnaast is het mogelijk om deel te nemen aan de activiteiten die naast de woensdagavonden georganiseerd worden of je in te zetten voor een commissie.

Wat is de verhouding hbo-/wo-studenten?

Ongeveer ⅔ van het aantal studenten dat lid is van Ichthus Rotterdam is een wo-student (en ⅓ is dus hbo-student). De verhouding verschilt uiteraard per jaar, maar is ongeveer gelijk aan deze samenstelling

Mag ik als mbo-student lid worden?

Ja, je bent ook als mbo-student van harte welkom bij Ichthus Rotterdam. De meeste leden van onze vereniging zijn echter wel hbo-/wo-student.

Wat onderscheidt Ichthus van andere Rotterdamse studentenverenigingen?

Ichthus Rotterdam is een relatief kleine christelijke studentenvereniging, hierdoor leer je elkaar beter kennen en bouw je vertrouwde vriendschappen op. Ook is er een goede balans tussen diepgang en gezelligheid. Tijdens de Ichthusavonden bijvoorbeeld, komen er boeiende sprekers die over diverse onderwerpen spreken en aan het einde van zo’n avond is er altijd een borrel waar je gezellig kan (na)kletsen. Ichthus is vooral een plek waar je jezelf mag zijn, want jij bent leuk en goed zoals je bent!

Wat voor activiteiten organiseert Ichthus Rotterdam?

Ieder verenigingsjaar organiseert Ichthus diverse activiteiten, zoals een kerstdiner, gala, spelletjesavonden, borrels etc. Je bent vrij om wel of niet mee te doen aan de activiteiten als je lid bent.

Ben ik verplicht om voor een bepaalde tijd lid te zijn?

Nee. Je mag het hele jaar lid worden en eventueel ook het hele jaar lid-af gaan wanneer je dat wilt.