IFES logo Christelijke Studentenvereniging Ichthus Rotterdam

IFES

C.S.V. Ichthus Rotterdam is lid van IFES-Nederland, een stichting die met de meeste christelijke studentenverenigingen en theologenverenigingen een landelijk netwerk vormt, met ruim veertig verenigingen door heel Nederland. IFES biedt ondersteuning aan de lokale verenigingen en organiseert jaarlijks vijf landelijke conferenties ter toerusting van studenten, kringleiders en besturen. De droom van IFES is dat elke student in Nederland kennismaakt met de blijde boodschap van Christus, en dat zij als christenstudent en afgestudeerde Jezus navolgen in de maatschappij waarin zij leven. Het motto van IFES-Nederland is ‘Bidden – Bijbellezen – Getuigen’.

Onderdeel van IFES-Nederland is ISM (International Student Ministry), dat zich toelegt om internationale studenten in Nederland gastvrijheid en vriendschap te bieden.

IFES-Nederland is zelf deel van IFES World, een wereldwijde gemeenschap die in ruim 150 landen studentengroepen en -bewegingen toerust en ondersteunt.

Ichthus Landelijk logo Christelijke studentenvereniging Ichthus Rotterdam

Ichthus Landelijk

C.S.V. Ichthus Rotterdam is onderdeel van de V.C.S. Ichthus Landelijk, de overkoepelende vereniging voor alle plaatselijke Ichthus verenigingen. Ichthus Landelijk ondersteunt haar leden en de plaatselijke verenigingen, organiseert gezamenlijke activiteiten en zorgt voor de landelijke coördinatie. Ichthus Landelijk is onder andere belangrijk in de ondersteuning van plaatselijke besturen en het PR-beleid. Ook worden jaarlijks verschillende activiteiten georganiseerd, zoals de Ichthus Retraite, de zeilkampen, een gala en een sportdag.

Zusterverenigingen

Studenten Wegwijzer

StudentenWegwijzer is de website waar studenten leuke nieuwtjes en tips kunnen vinden tijdens hun studentenleven. Ook kunnen studenten hier terecht voor belangrijke zaken als inboedelverzekeringen voor studenten, kortingen op bijvoorbeeld laptops en makkelijke recepten!